Народна культура саянів у дослідженні Івана Абрамова - П’ятаченко, С. (Народна творчість та етнологія, 2013)
У статті розглянуто особливості етнокультури маловідомої етнографічної групи курських саянів, яким присвятив на початку ХХ ст. власну наукову розвідку відомий український краєзнавець та етнограф Іван Абрамов. The article examines the peculiarities of the ethnoculture of the little-known ethnographic group of the Kursk Sayans, which was researched by a famous Ukrainian regional ethnographer, Ivan Abramov, and made known due to the publication of his research paper in the early 20th century.