Історико-географічні та історико-етнографічні межі дослідження народного вбрання українців Поділля - Іваневич, Л. (Народна творчість та етнологія, 2013)
У статті висвітлено науковий стан питання визначення історикогеографічних та історикоетнографічних меж дослідження народного одягу українців Поділля як однієї з важливих складових традиційної народнопобутової культури. Наведено аналіз поділу території етнографічного регіону Поділля на окремі локальні зони у вітчизняній науці та підсумкову оцінку розкриття проблематики. The article covers a scientific state of the question of defining the historical geography and historical ethnography’s range of research of the Podillia Ukrainian folk attire as one of the important components of the traditional culture of people’s mode of life. Also presented is an analysis of Podillia ethnographic region’s territory division – a zoning into separate local zones – in the science of our country, as well as a resultant appraisal of the question’s disclosure.