Архітектурні образи у творчості Тараса Шевченка - Гудченко, З. (Народна творчість та етнологія, 2013)
У статті досліджено літературно-мистецьку спадщину Т. Шевченка (поезії, повісті, живописні та графічні роботи) в архітектурно-етнографічному аспекті. Передусім зосереджено увагу на натурних замальовках сільської забудови та на її словесних характеристиках у творах Т. Шевченка, які є джерелом наукової інформації. The article examines the T. Shevchenko literary and artistic heritage (poetry, narratives, pictorial and graphic works) from the aspect of architecture and ethnography. The authoress concentrates her attention first of all upon the views of rural development and its verbal description in the T. Shevchenko works which are a source of scientific information.