Здобували Сибір… - Федів, І. (Народна творчість та етнологія, 2013)
У публікації розповідається про репресії радянської влади відносно населення Гуцульщини після Другої світової війни. Уміщено спогади жительки с. Старий Косів Косівського району Івано-Франківської області О. Ю. Лепкалюк (18.09.1931) про депортацію її родини до Сибіру в 1950 році, умови перебування політв’язнів у засланні. The article is concerned with the Soviet rule’s repressions of the Hutsulshchyna populace after World War II. There is a publication of the reminiscences of Ivano-Frankivsk Region, Kosiv District, Staryi Kosiv village dweller O. Lepkaliuk (b. 18 Sept. 1931) on her family’s deportation to Siberia in 1950 and the living conditions of political prisoners in exile.