Похоронний обряд на Косівщині: семантика і номінація - Коваль-Фучило, І. (Народна творчість та етнологія, 2013)
У статті проаналізовано номінацію та засоби вербалізації похоронного обряду на Косівщині як складову цілісного культурного обрядового тексту, яка називає реалії персонажного, акціонального, предметного, часового, локативного, музичного кодів. Дослідження здійснено на матеріалі, зібраному автором під час експедиційної роботи в селах Косівського району Івано-Франківської області. З метою діахронічного аналізу залучено фіксації похоронної традиції початку ХХ ст. The article analyzes the nomination and means of supporting verbalization of the Kosivshchyna exequies as a component of integral cultural ritual text that describes the realities of character, actional, temporal, locative, and musical codes. The research is based on the material collected by the author during the expedition into the Kosiv District (Ivano-Frankivsk Region). For the purpose of diachronic comparative analysis, the fixations of the early 20th-century funeral tradition were involved.