Весільна обрядовість Верховинського району Івано-Франківської області: локальна специфіка, особливості термінології, динаміка змін - Маховська, С. (Народна творчість та етнологія, 2013)
Стаття присвячена особливостям весільного обряду Верховинського району Івано-Франківської області. На основі польових матеріалів визначено локальну специфіку ритуальної, атрибутивної та термінологічної канви традиційного весілля, простежено динаміку його змін протягом останніх десятиліть XXI ст. The article deals with the peculiarities of the wedding ceremony in Verkhovyna District, Ivano-Frankivsk Region. Based on the author’s field materials, the local specifics of the ritual, attributes, and terminology of traditional weddings are identified, along with the dynamics of their changes over the last decades of the 21st century.