Традиції народного харчування гуцулів Верховинського району Івано-Франківської області - Величко, Т. (Народна творчість та етнологія, 2013)
У статті розглянуто систему традиційного харчування гуцулів у контексті життєзабезпечення етносу. Проаналізовано вплив міжкультурних та глобалізаційних чинників у системі сучасного харчування населення (за матеріалами польових досліджень Верховини). The article considers a system of the Hutsul traditional nourishment in the context of ethnic life sustenance. There has been analyzed impact of cross-cultural and globalization factors on the population’s modern nourishment system (after the materials of Verkhovyna field research)​.