Локальні особливості народного харчування у ХХ столітті на порубіжжі Гуцульщини та Покуття - Боренько, Н. (Народна творчість та етнологія, 2013)
У статті розглянуто окремі питання народного харчування на території Косівського району Івано-Франківської області. Ця місцевість ділиться на Гуцульщину (південно-східна частина) та Покуття (північно-східна частина). Такий поділ зумовлює багато локальних відмінностей у рецептурі та приготуванні повсякденної їжі в польових і домашніх умовах, а також у специфіці святкових і обрядових страв. The paper discusses some issues of folk nourishment in the area of Kosіv District (Ivano-Frankivsk Region). This area is subdivided into the south-eastern (Hutsulshchyna) and the north-eastern (Pokuttia) parts. This subdivision leads to many local differences in recipes and cooking everyday food in the field and home, as well as in the specifics of holiday and ceremonial dishes​.