Сучасні метеорологічні знання та вірування гуцулів - Васянович, О. (Народна творчість та етнологія, 2013)
У статті на основі польового матеріалу, зібраного автором улітку 2012 року у Верховинському та сусідніх районах Івано-Франківської області, розглянуто сучасні короткотермінові та довгострокові способи прогнозування погоди, магічні впливи на неї. Based on field data collected by the author in Verkhovyna and neighbouring districts of Ivano-Frankivsk Region in the summer of 2012, there have been examined the current short-term and long-term weather forecast methods, as well as the magical effects on it​.