Народна релігійність населення Верховинщини в контексті сучасної міжкультурної взаємодії - Бондаренко, Г. (Народна творчість та етнологія, 2013)
У статті, написаній на польових матеріалах автора, досліджуються сучасні форми прояву народної релігійності гуцулів Верховинського району Івано-Франківської області. Аналізуються зміни в системі традиційних вірувань, що відбулися під впливом глобалізаційних чинників, вивчається зв’язок конфесійних уподобань населення з процесами локальної ідентичності. The article, based on field data gathered by the author, explores the modern forms of folk persuasion manifestations of the Hutsuls residing in Verkhovyna District (Ivano-Frankivsk Region). The author analyzes changes in the system of traditional beliefs due to globalization factors and studies the interconnections between the religious preferences of the populace and the processes of local identity​.