Олександр Мурашко: слідами українського імпресіонізму - Павленко, В.М. (Сіверщина в історії України, 2023)
Стаття присвячена проблематиці недостатнього висвітлення та популяризації біографічних відомостей про українського митця Олександра Олександровича Мурашка. У період російсько-української війни настав час гідно довести національну ідентичність О. Мурашка, акцентувати увагу на україно-центричних мотивах у творчості діяча та популяризувати дійсні відомості про його патріотичні погляди та етапи реорганізації освітнього процесу на теренах України. The article is devoted to the problem of insufficient coverage and popularisation of biographical information about the outstanding Ukrainian artist - Oleksandr Murashko. In the period of the Russian-Ukrainian war, it is time to adequately prove the national identity of O. Murashko, to focus on Ukraine-centric motives in the artist’s work, and to popularise true information about his patriotic views and the stages of reorganisation of the educational process in Ukraine.