Ярмарки Новгорода-Сіверського - Лобачова, І.М. (Сіверщина в історії України, 2023)
Стаття присвячена висвітленню історії проведення ярмарків у Новгороді-Сіверському та на Чернігівщині – регіону традиційної ярмаркової торгівлі, наявність якої свідчила про існування досить розвинених ринкових відносин і була показником росту торгівлі та внутрішнього ринку. The article is devoted to coverage of the history of fairs in Novhorod-Siverskyi and Chernihiv region – the region of traditional fair trade, the presence of which testified to the existence of sufficiently developed market relations and was an indicator of growth of trade and domestic market.