Йосип Юхимович Федас (Народна творчість та етнологія, 2014)
Колектив Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України глибоко засмучений з приводу раптової смерті відомого українського фольклориста, театрознавця, педагога, кандидата філологічних наук, лауреата премії Спілки театральних діячів України, багаторічного співробітника нашого Інституту, а з 1999 по 2002 рік завідувача відділу фольклористики Йосипа Юхимовича Федаса. Колеги пам’ятають його як талановиту й надзвичайно працьовиту людину, проте важка хвороба підкосила його на самому злеті, у переддень захисту докторської дисертації, яка була вже готова для обговорення на відділі. Колектив Інституту висловлює співчуття рідним і близьким покійного. Ім’я Йосипа Федаса назавжди вписане в історію української науки і культури. Світла йому пам’ять.