Міська проблематика в етнографічних дослідженнях кінця XVIII – початку ХХ століття: історіографія питання - Онуфрійчук, К. (Народна творчість та етнологія, 2014)
У статті проаналізовано етапи розвитку міської проблематики в етнології. Здійснено огляд наукових праць, у яких зафіксовано явища міського повсякдення. Охарактеризовано підходи, застосовувані при дослідженні міського середовища. В статье проанализированы этапы развития городской проблематики в этнологии. Осуществлен обзор научных работ, в которых зафиксированы явления городской повседневности. Охарактеризованы подходы, которые применялись в исследованиях городской среды. The stages of development of urban issues in the ethnology have been analyzed in the article. There has been carried out a review of the advanced scientific works, which have documented the phenomena of urban everyday life. In addition, the approaches used while examining the urban environment have been characterized.