З історії танцювальної культури Гуцульщини: друга половина ХХ – початок ХХІ століття - Курінна, М. (Народна творчість та етнологія, 2014)
У статті, присвяченій танцювальній культурі Гуцульщини другої половини ХХ – початку ХХІ ст., розглянуто особливості хореографічної лексики та композиційно побудови танців визначеного регіону. В основу публікації покладено власний польовий матеріал автора, зібраний у Верховинському, Косівському та Яремчанському районах Івано-Франківської області від респондентів, які народилися у 1920–1940-х роках. В статье, посвященной танцевальной культуре Гуцульщины второй половины ХХ – начала ХХІ в., рассмотрены особенности хореографической лексики и композиционного построения танцев этого региона. В основу публикации положен личный полевой материал автора, собранный в Верховинском, Косовском и Яремчанском районах Ивано-Франковской области от респондентов, которые родились в 1920–1940-х годах. The article covering the dance culture on Hutsulshchyna in the second part of the 20th – early 21st centuries looks at the peculiarities of the choreographic lexicon and composition structure of the specified territory dances. The auctorial field materials collected in the Ivano-Frankivsk Region, Verkhovyna, Kosiv, and Yaremche districts from the respondents born in the 1920s–1940s are assumed as a basis for the article.