Український шляхтич за походженням, музеєзнавець за освітою і діяльністю, краєзнавець за покликанням (до 80-річчя від дня народження Петра Арсенича) - Паньків, М. (Народна творчість та етнологія, 2014)
У статті розглядається життєвий шлях Петра Арсенича — видатного дослідника історії та культури України. Петро Арсенич за 55 років своєї діяльності проявив себе як один з фундаторів музейного будівництва на Івано-Франківщині, як учений-краєзнавець та невтомний популяризатор історії, культури і мистецтва Прикарпатського краю. The article highlights the life path of Petro Arsenych, a prominent researcher of Ukraine's history and culture. Over the 55 years of his activity, Petro Arsenych has proven himself as one of the founders of museum construction in the Ivano-Frankivsk region, as a local historian and tireless popularizer of the history, culture, and art of the Carpathian region.