Заселення та забудова українського села Мусаїт у Молдові - Гудченко, З. (Народна творчість та етнологія, 2014)
У статті досліджено українське село Мусаїт у Молдові, заселене близько 200 років тому вихідцями з України. Завдяки моноетнічності в ньому збереглися культурні традиції прабатьківщини переселенців, які мають наукову та пізнавальну цінність. The article examines the Ukrainian-inhabited village of Musayit (Musaitu) in Moldova, which was populated nearly two hundred years ago by the expatriate Ukrainians. Due to its mono-ethnicity, it has preserved the cultural traditions of the ancestral home, which are of scientific and informative value.