Альбоми з українського народного мистецтва - Бутник-Сіверський, Б. (Народна творчість та етнографія, 1957)
Інститут мистецтвознавства, фольклору та етнографії Академії наук УРСР, Державний Музей етнографії та художніх промислів АН УРСР у Львові, Академія будівництва і архітектури УРСР, Філіал Київського державного Музею українського мистецтва та ряд запрошених фахівців готують до друку п’ять альбомів монографічного характеру, присвячених українському народному мистецтву та художнім промислам. Підготовкою альбомів керує спеціально утворена редакційна колегія, а публікуватиме їх Видавництво образотворчого мистецтва та музичної літератури УРСР.