Радянська народна поезія про Донбас - Бобкова, B. (Народна творчість та етнографія, 1957)
Невеликий за обсягом збірник фольклорних матеріалів, упорядкований доцентом Слов’янського педінституту Н. Д. Тарасенко, є лише незначною часткою народнопоетичної творчості трудящих Донецького басейну. Вміщені в збірці твори в основному записані в Сталінській області. Це один із перших обласних збірників народної радянської поезії, який свідчить про існування в областях УРСР кваліфікованих збирачів народної поетичної творчості, ентузіастів благородної справи — дбайливого записування і видання народних творів.