Нерушима єдність партії і народу (Народна творчість та етнографія, 1957)
Під керівництвом Комуністичної партії наша Батьківщина досягла виняткових успіхів у розвитку народного господарства, науки, культури, мистецтва. Особливо яскраво це виявилось на протязі останніх трьох-чотирьох років, коли партія взяла рішучий курс на виправлення помилок та недоліків, породжених культом особи. Робота і рішення Пленуму ЦК КПРС, розгром партією сектантів і догматиків — антипартійної групи Маленкова, Кагановича, Молотова і Шепілова, який примкнув до них,— розгром антипартійних поглядів цієї групи в питаннях ідеології, безперечно, відіграють величезну роль і в дальшому розвитку радянської культури, науки, мистецтва, народної творчості. Діячі усіх галузей української радянської культури, зокрема всіх ділянок народного мистецтва, фольклору та етнографії, ще тісніше згуртовуються навколо ленінського Центрального Комітету Комуністичної партії Радянського Союзу, докладають усіх сил, щоб ще більше і краще працювати на благо народу, на благо нашої великої Соціалістичної Вітчизни.