До питання про розвиток житла робітників Донбасу - Приходько, М.П. (Народна творчість та етнографія, 1957)
Поряд з державним будівництвом, що переважає в крупних містах (Сталіно, Горловка, Макіївка, Ворошиловград і ін.), в робітничих селищах Донбасу широко розгорнулося індивідуальне будівництво. Так, наприклад, загальна площа державного житла в робітничих селищах Сталінської області становила на початок 1956 року 1 млн. 839 тисяч кв. м, тоді як індивідуального — 3 млн. 536,3 тисячі кв. м. Тільки за один 1955 рік в містах і робітничих селищах Сталінської області споруджено близько двох з половиною тисяч індивідуальних будинків. Комуністична партія і Радянський уряд всіляко підтримують робітників і допомагають їм споруджувати будинки в індивідуальному порядку. Широкий розмах індивідуального будівництва свідчить про значне зростання економічного і культурного рівня шахтарів Радянського Донбасу, про талановиту культурну творчість робітничого класу — складову частину багатогранної радянської культури.