«Українські народні балади Східної Словаччини» Ореста Зілинського – неоціненний скарб загальнослов’янської фольклористики - Вархол, Н. (Народна творчість та етнологія, 2014)
Рецензія на монографію: Зілинський О. Українські народні балади Східної Словаччини / Орест Зілинський ; [голов. ред. Г. Скрипник] ; НАН України, МАУ, ІМФЕ ім. М. Т. Рильського. - К., 2013. - 728 с. : 8 іл. - До 90-річчя з дня народження О. Зілинського. У статті висвітлюється наукове значення збірки балад Ореста Зілинського. Досліджується вплив цих текстів на розвиток загальнослов’янської фольклористики. Авторка наголошує на важливості збереження та популяризації українських культурних традицій за межами України. The article highlights the scientific significance of the collection of ballads by Orest Zilynskyi. It explores the influence of these texts on the development of all-Slavonic folklore studies. The author emphasizes the importance of preserving and promoting Ukrainian cultural traditions outside Ukraine.