Трансформаційні процеси в будівництві житла с. Вереміївка Чорнобаївського району Черкаської області у ХХ – на початку ХХІ століття (на основі експедиційних матеріалів) - Довгань, С. (Народна творчість та етнологія, 2014)
У статті розглянуто особливості планування і забудови садиби, двору; досліджено конструктивні способи будівництва стін, даху та стелі, що побутували в с. Вереміївка Чорнобаївського району Черкаської області, починаючи з першої половини ХХ ст. і до сьогодні. The paper considers the features of the planning and building of a farmstead, a courtyard. There is an examination of the structural methods of building walls, roof, and ceiling that have occurred in the village of Veremiyivka (Chornobay District, Cherkasy Region) since the first half of the 20th century up to now.