«Я свій нарід ніколи не покину»: Євгенія Ярошинська у зв’язках з Володимиром Ламанським (спроба реставрації заретушованого) - Ковалець, Л. (Народна творчість та етнологія, 2014)
У статті окреслено історію епістолярних контактів письменниці, фольклориста й етнографа Є. Ярошинської з Імператорським російським географічним товариством і головою етнографічного відділу Товариства В. Ламанським. Задля цього републіковано листи Є. Ярошинської до В. Ламанського та здійснено першопублікацію його епістолярних звернень. The history of epistolary relations between writer, folklorist, and anthropologist Yevheniya Yaroshynska and the Imperial Russian Geographical Society and its chief, and the Ethnographical Department’s chairman, Volodymyr Lamanskyi, are described in the article. For this purpose, the republication of the letters of Ye. Yaroshynska to V. Lamanskyi and his first published epistolary addresses have been offered in the article.