Європа незнайомців - Бауман, З. (Народна творчість та етнологія, 2014)
У статті простежено історію європейської єдності. Проаналізовано чинники, що вплинули на створення Європейського союзу - ідеологічні, економічні, геополітичні. Розглянуто проблеми міжетнічної толерантності, співвідношення різних форм ідентичностей у сучасних країнах Європи. The paper retraces the history of European unity. It analyzes the ideological, economic, and geopolitical factors that influenced the creation of the European Union and examines the issues of interethnic tolerance and the correlation of different identity forms in modern European countries.