Українське народне мистецтво в роки громадянської війни - Бутник-Сіверсьхий, Б.С. (Народна творчість та етнографія, 1957)
Важко дати повну картину становлення та перших кроків розвитку українського радянського народного мистецтва, але матеріал, який вже є в нашому розпорядженні, дозволяє простежити цей процес хоча б у такій мірі, щоб побачити основні явища, основні тенденції в цьому процесі.