Нові свята колгоспного села - Кувеньова, О.Ф. (Народна творчість та етнографія, 1957)
В основі соціалістичного побуту колгоспного селянства України, який склався й утвердився під керівництвом Комуністичної партії за роки Радянської влади, лежать нові суспільні відносини між людьми, породжені колгоспним ладом з його колективною, соціалістичною власністю. На першому місці як у містах, так і в селах стоять такі свята, як роковини Великої Жовтневої соціалістичної революції, День 1 Травня, День Радянської Армії, Міжнародний жіночий день 8 березня, День Конституції та ін. Особливо урочисто відзначаються роковини Великої Жовтневої соціалістичної революції та 1 Травня. Проведення цих свят на селі проходить під лозунгом підведення підсумків діяльності на всіх ділянках соціалістичного будівництва, зокрема в сільському господарстві, мобілізації резервів на боротьбу за неухильне підвищення продуктивності праці трудящих.