Сільські поселення Радянської України - Стельмах, Г.Ю. (Народна творчість та етнографія, 1957)
Виходячи з рішень XX з’їзду партії про дальше піднесення добробуту трудящих, ЦК КПРС та Рада Міністрів СРСР у своїй серпневій Постанові про розвиток житлового будівництва розробили розгорнуту програму в цій важливій галузі. Постановою заплановано розширити обсяг будівництва жилих будинків у колгоспах країни з 2,3 млн. у 1951 — 1955 рр. до 4 млн. будинків у 1956—1960 рр., а по Україні за Постановою ЦК КПУ та Ради Міністрів УРСР від 4 вересня 1957 року планується розширити обсяг будівництва житлових будинків у колгоспах з 460 тисяч будинків у 1951 — 1955 рр. до 860 тисяч будинків у 1956—1960 рр.