Комуністична партія Радянського Союзу — натхненник і організатор розквіту народного мистецтва - Попов, П.М. (Народна творчість та етнографія, 1957)
Колективний геній народу завжди творив найбільші цінності людської культури. Але тільки після Великої Жовтневої соціалістичної революції народ одержав змогу користуватися створеними ним матеріальними і духовними благами. Перемога Великого Жовтня розкувала і звільнила могутні творчі сили народу. Розквіт найпередовішої в світі радянської культури — соціалістичної змістом і національної формою — є наслідком повсякденного піклування партії про створення багатства не тільки матеріальної, а й духовної культури радянських людей, які будують світле комуністичне майбутнє.