Жовтнева революція і розквіт радянської культури - Гуслистий, К.Г. (Народна творчість та етнографія, 1957)
7 листопада цього року трудящі нашої країни, країн народної демократії, все прогресивне людство святкують 40-рІччя Великої Жовтневої соціалістичної революції, яка відкрила нову еру в історії народів земної кулі — еру краху капіталізму і торжества комунізму, еру перемоги ідей Маркса—Енгельса—Леніна. Натхненні історичними рішеннями XX з’їзду КПРС, діячі радянської культури зустрічають 40-річчя Жовтня новими досягненнями, прагнучи ще яскравіше показати у своїй творчості величні подвиги нашого народу і його партії, під керівництвом якої він впевнено йде до світлих вершин комунізму.