Побутування українських традиційних свят родинного циклу в умовах наступу радянської ідеології 70–80-х років ХХ століття - Брайченко, О. (Народна творчість та етнологія, 2014)
Стаття присвячена вивченню особливостей трансформацій українських традиційних свят родинного циклу в умовах активної пропаганди радянської ідеології. Досліджено процес запровадження нових радянських свят і обрядів, а також їх вплив на традиційну обрядовість українців. The article covers the issues of studying the features of the transformation of Ukrainian family cycle traditional holidays under the conditions of aggressive propaganda of Soviet ideology. The process of introducing new Soviet holidays and rituals, as well as their hold over Ukrainian traditional rites, has been analyzed.