Монографічне дослідження одного села (з архівної спадщини вченого Василя Пастущина (1889-1958)) - Борисенко, В. (Народна творчість та етнологія, 2014)
В Архівних наукових фондах рукописів та фонозаписів Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України (АНФРФ ІМФЕ) від 1945 року зберігається унікальний рукопис з мікроісторії та етнографії українського поліського села Дрочево Берестейського повіту (нині – с. Дрочево Малоритського р-ну Брестської обл., Білорусь), дослідження в якому були проведені ще в 1938 році маловідомим і до сьогодні етнологом Василем Пастущиним. The Archival Scientific Funds of Manuscripts and Phonographic Recordings of the M. T. Rylsky Institute of Art History, Folklore and Ethnology of the National Academy of Sciences of Ukraine have stored a unique manuscript from 1945 on the microhistory and ethnography of the Ukrainian Polissya village of Drochevo, Brest County (now the village of Drochevo, Malorytsky District, Brest Region, Belarus), research into which was conducted back in 1938 by the little-known and to this day ethnologist Vasyl Pastushchyn.