Історіографія проблем міжетнічної взаємодії на українсько-молдовському пограниччі - Головко, О. (Народна творчість та етнологія, 2014)
У статті проаналізовано історіографію питань міжетнічної взаємодії на українсько-молдовському пограниччі, зокрема в Середньому Придністров’ї. Відповідно до хронологічного підходу виділено етапи етнографічного вивчення регіону, пріоритетні напрями та центри дослідження, наголошено на специфіці залучення даних для подальших пограничних студій. В статье анализируется историография вопросов межэтнического взаимодействия на украинско-молдавском пограничье, в частности в Среднем Приднестровье. Согласно с хронологическим подходом выделены этапы этнографического изучения региона, приоритетные направления и центры исследования, подчёркнута специфика привлечения данных для дальнейших пограничных студий. The article deals with the historiography of issues of interethnic interaction in Ukrainian-Moldovan borderlands, particularly in the region of the Middle Over Dnister Lands. Following the chronological approach, there have been distinguished the stages of ethnographic research of the region, as well as the priority trends and centers of study; there has also been emphasized the specificity of data’s attraction for further frontier investigations.