З історії вивчення каменотесного промислу на Східному Поділлі (XIX – початок ХХ століття) - Іванчишен, В. (Народна творчість та етнологія, 2014)
У статті проаналізовано історико-краєзнавчі праці ХІХ – початку ХХ ст., присвячені проблематиці каменотесного промислу на території Східного Поділля. В статье сделан анализ историко-краеведческих трудов ХІХ – начала ХХ в., посвященных проблематике каменотесного промысла на территории Восточного Подолья. The paper analyses the historical and regional ethnographical publications of the XIXth – early XXth centuries covering the problems of stonecutting on the territories of East Podillia.