Вшанування чеського антрополога Алеша Хрдлічки - Роботько, С. (Народна творчість та етнографія, 1969)
29 березня цього року прогресивна громадськість усього світу відзначила 100-річчя від дня народження видатного чеського антрополога Алеша Хрдлічки. В Інституті мистецтвознавства, фольклору та етнографії ім. М. Т. Рильського АН УРСР організовано виставку найвизначніших робіт дослідника, а також відбулося спеціальне урочисте засідання Вченої ради.