Наукові сесії етнографів - Горленко, В.; Наулко, В. (Народна творчість та етнографія, 1969)
У квітні цього року в Ленінграді і Тарту відбулися звітні сесії, присвячені наслідкам польових етнографічних та археологічних досліджень 1968 р. 50 років Ленінового декрету про створення Російської академії історії матеріальної культури, згодом названої Інститутом археології АН СРСР — ось головна тема Ленінградської сесії. Ленінградська і Тартуська сесії відіграли помітну роль у розвиткові етнографічної науки, зокрема, у підготовці до друку регіональних історико-етнографічних атласів.