Усмішка козака Вуса - Диченко, І. (Народна творчість та етнографія, 1969)
Молодий український художник Микола Шкарапута не тільки творчо засвоює художні принципи і образну мову нашого народу, але — як того й слід сподіватися, досліджує, збирає, аналізує твори народного мистецтва. Техніка, яку залюбки опрацьовує зараз Шкарапута,— ще порівняно молода для монументального мистецтва. Це, власне,— звичайна солома, спеціально підготовлена для наклеювання на тло.