З полонини — у широкий світ - Кухар-Онишко, О. (Народна творчість та етнографія, 1969)
Хоч за останні роки чимало зроблено для збирання та видання народної поетичної творчості Закарпаття — вийшли з друку кілька збірок пісень, казок, готуються збірки прислів’їв та приказок, загадок,— але безперечно, що у глибинах пам’яті місцевих жителів ще таїться чимало призабутих пісень та переказів. Для записувачів тут безмежне поле діяльності. Ось чому високої оцінки заслуговує збірка «Пісні з полонини» (К., 1966), що складається із записів одного збирача — Петра Пойди.