Книга про матеріальну культуру білорусів - Приходько, М. (Народна творчість та етнографія, 1969)
Серед проблем, якими займається етнографічна наука, важливе місце належить вивченню матеріальної культури трудящих, особливо за нашого часу. Однією з перших узагальнюючих праць з цієї проблеми є книга Л. Молчанової «Матеріальна культура білорусів» (Мінськ, 1968). Автор вивчила, систематизувала та узагальнила не лише опубліковані праці, а й результати своїх польових досліджень, матеріали багатьох архівів, музеїв, фондів.