Дорогоцінні самоцвіти - Борщевський, В. (Народна творчість та етнографія, 1969)
Пам'ятки історії та культури — найдовговічніші багатства народу. Ці матеріальні й духовні цінності, створені нашими предками й сучасниками, необхідно берегти, як зіницю ока. Її охорона, як і вивчення та пропаганда,— справа всенародного значення. Тут мені хотілося б розповісти хоч коротко про досвід роботи Вінницької обласної організації Українського Товариства охорони пам'яток історії та культури. Сподіваємося, що це послужить початком більшої ділової розмови про найефективніші в сучасних умовах форми роботи районних і обласних організацій нашого Товариства.