Над рукописом «Записок о Южной Руси» - Бондаренко, А. (Народна творчість та етнографія, 1969)
Двотомний фольклорно-етнографічний збірник «Записки о Южной Руси» (1856—1857), упорядкований і виданий П. О. Кулішем, був помітним явищем у культурному житті України другої половини XIX ст.; він не втратив своєї наукової значимості й до наших днів.