Сторінки кіноленініани - Косач, Ю. (Народна творчість та етнографія, 1969)
Напередодні ювілею всі радянські люди думають, як святково, урочисто зустріти 100-річчя від дня народження В. І. Леніна. У рік 50-річчя радянського кіномистецтва згадується шлях створення невмирущої кіноленініани. Кіноленініана — це не тільки фільми, в яких показано Ілліча, це радянське мистецтво екрана, пройняте безсмертними ленінськими ідеями. Розповімо про деякі, найбільш знаменні фільми.