Свята різдвяного і новорічного фольклору у м. Києві - Рутковська, О. (Народна творчість та етнографія, 1991)
Час повертає нам забуті обряди, звичаї, пісні, які є невід’ємною частиною нашої культури, нашої історії. Ще вчора ми з якоюсь осторогою сприймали ті барвисті народні дійства, якими супроводжувалися у нас на Україні найбільші християнські свята Різдва і Великодня, Трійці і Спаса, і неодмінно зносили їх до реєстру «пережитків» минулого, забуваючи в той же час, що релігійні обряди — такі ж цінні зразки духовності, як і інші надбання культури, міцно пов’язані і переплетені з життєдайними народними традиціями.