Конференція з проблем вивчення та пропаганди народної творчості - Новійчук, В. (Народна творчість та етнографія, 1991)
З 17 по 19 квітня 1990 року в м. Ровно працювала республіканська науково-теоретична конференція «Проблеми вивчення та пропаганди народної творчості як складової частини української національної культури», організована Міністерством культури УРСР і Ровенським інститутом культури. У її роботі взяло участь понад сто п'ятдесят представників вузів і наукових установ республіки, зокрема співробітники Інституту мистецтвознавства, фольклору та етнографії ім. М. Т. Рильського АН УРСР і його Львівського відділення.