З листування Олександра Потебні та Олександра Русова. Вступне слово Франчук Віри (Народна творчість та етнографія, 1991)
Будучи щедро обдарованою і широко освіченою людиною, О. О. Русов у своїх численних працях торкався багатьох питань суспільного, наукового і мистецького життя України. Про це добре знають дослідники історії української культури. Проте залишилася невідомою багата епістолярна спадщина вченого. Серед кореспондентів О. О. Русова був зокрема Олександр Опанасович Потебня, листування з яким припадає на 1878—1880 рр. На жаль, нам не пощастило знайти листи-відповіді О. О. Потебні, хоч архів самого О. О. Русова зберігся і перебуває нині у Відділі рукописів Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка АН УРСР.