Етнографічні матеріали на сторінках ужгородського часопису «Листок» - Федака, П. (Народна творчість та етнографія, 1991)
З 1885 по 1903 рік в Ужгороді виходив двотижневик «Листок», редактором якого був Є. Фенцик (1844—1903)—відомий культурний і громадський діяч краю, письменник. У журналі надруковано чимало краєзнавчих матеріалів, в тому числі фольклорно-етнографічного характеру. Етнографічні матеріали часопису «Листок», які протягом майже двадцяти років з’являлися на його шпальтах, мають значну цінність. Вони дають не тільки уявлення про рівень етнографічних досліджень на Закарпатті кінця XIX ст., але є й цінним матеріалом для поповнення знань про культуру і побут своєрідного регіону України.