Фольклорна спадщина Григорія Ількевича - Кирчів, Р. (Народна творчість та етнографія, 1991)
Фольклористичний етнографічний доробок Ількевича належить до первинного фонду українського народознавчого архіву. Він містить чимало вперше зафіксованих з народних уст чи виписаних із втрачених згодом рукописних джерел пам’ятск фольклору, переконливо засвідчує сукупністю свого матеріалу органічну єдність і національну цілісність народнопоетичного репертуару населення західноукраїнських земель з загальноукраїнською фольклорною традицією. Значна частина цього доробку уже в свій час увійшла в актив української і слов’янської фольклористики. Тому його конче треба б зібрати і видати за збереженими рукописами і першодруками.