По сторінках "Каталога українських старожитностей колекції Василя Тарновського" - Немирівська, Т. (Народна творчість та етнографія, 1991)
У «Каталозі українських старожитностей колекцій В. В. Тарновського», що видавався в 1898—1903 роках, зареєстровано 6334 одиниці збереження. В цьому виданні, яке було присвячене тисячоліттю літописної згадки про місто Чернігів, описана надзвичайно цінна колекція пам’яток культури слов’ян на території України в IX—X ст.