Питання народознавства на сторінках енциклопедичного довідника - Марценюк, С.; Пиріг, П. (Народна творчість та етнографія, 1991)
Чернігівська область здавна славиться не лише природними багатствами, але й своєю героїчною історією та здобутками культури. Це знайшло відображення на сторінках нещодавно виданого енциклопедичного довідника "Чернігівщина", що становить значний інтерес як для широких кіл читачів, так і зокрема для науковців, які проводять фольклористичні і етнографічні дослідження цього регіону. Довідник побудований на багатому фактичному матеріалі, з використанням численних історичних джерел, архівних документів, рукописів тощо. Вміщено 172 кольорові ілюстрації на вклейках, близько 300 текстових ілюстрацій, 60 історичних карт. Основну частину праці становлять 3700 статей-довідок. Вони охоплюють відомості про міста і населені пункти Чернігівщини, найважливіші історичні події, описи громадсько-політичних організацій, пам’яток археології та архітектури, осередків народних художніх промислів.