Листування Дмитра Яворницьхого та Василя Кравченка (1913—1935). Вступне слово Боряк Олени (Народна творчість та етнографія, 1991)
Дмитро Іванович Яворницький (1855—1940) та Василь Григорович Кравченко (1862—1945)—люди, близькі не лише за фахом, родом діяльності (музеєзнавство, історія, етнографія, фольклористика, діалектологія), але й відданістю своїй справі. Листування цих двох визначних вчених дозволяє глибше простежити деякі події в їх науковому, громадському та особистому житті, невід’ємно від того часу, в якому вони жили.